Szén rajz

Grafit kontra szén

Kedves szülők és rajzolnivágyó diákok!

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel felnőtt tanfolyamainkat fölfüggesztettük.
Azonban június utolsó hetében már indulnak kiscsoportos jobb agyféltekés rajztáboraink az ifjúságnak.
Ráadásul májusi befizetés esetén 30% KEDVEZMÉNNYEL!
Heti 4 nap 9-től 16-ig, meleg ebéd, játék, játszótér, friss levegő, és főszerepben a jobb agyféltekés rajzolás.

Téged is várunk sok szeretettel!

A szén nem grafit

Mosómedve szénnel rajzolva.

A szén ősi eszköz. Úgy készül, hogy egy fémhengert kibélelnek agyaggal, majd megtöltik apróra vágott faágakkal. Addig égetik, amíg szén nem lesz belőle. Fantasztikus érzés érezni, ahogy siklik a papíron. Igaz, hogy maszatolódik munka közben, de fixáló használatával ezt a problémát megoldhatjuk. Igazán szép akkor lesz a rajzunk, ha több rétegben visszük fel a szenet a lapra. Munka közben bedörzsöljük a szenet a papírba, így tudjuk igazán a lehetőségeit kihasználni. Sokat segít munkánk során a radír, annak is több változata.

Te is szeretnéd megtapasztalni, kipróbálni a szénben rejlő lehetőségeket?

Jelentkezz rajztanfolyamunkra!

Tényleg más, mint a grafit, és nagyon tetszik. Sok újdonságot tanultam a tanfolyamon, köszönöm! Olgi

A szén rajztanfolyamról

A tanfolyam két napja alatt megismerkedünk a szénnel, mint a rajzolás egyik lehetséges eszközével. Megtanulunk vele dolgozni, megtapasztaljuk, hogy mennyire más a fogása a ceruzához képest, mennyivel puhább, erőteljesebb nyomot hagy a papíron. Gyakoroljuk a satírozást, árnyalati skálát készítünk. Megtapasztaljuk, hogy mennyire alkalmas arra, hogy kifejezzük vele a fény és árnyék hatását. Ezt a leglátványosabban a különböző testek ábrázolásával tudjuk elérni. Hatásos megvilágítás segítségével igen izgalmas tud lenni ez az egyszerű feladat. Megtanuljuk észrevenni a különböző árnyalatokat.

A tanfolyam két napjának programja: az első nap az ismerkedésé: a fény és árnyék játéka kockán, gömbön, majd egyéb tárgyakon. A második napon látványos képet készítünk a megtanult technika segítségével.

A tanfolyam során használt főbb eszközök: szénrúd, szénceruza, radír, satírozó, ecset és fixáló annak érdekében, hogy ne mázolódjon el a rajzunk.

Szén rajz: modell.

Információ

Tanfolyamunk díjszabása

Tanfolyamunk díja: 17.900 Ft

Diákok, pedagógusok és nyugdíjasok számára 10%, csoportoknak (min. 3 fő) 20% kedvezményt biztosítunk. A tanfolyam díját SZÉP kártyával is fizetheted. Az ár tartalmazza a szükséges eszközök árát.

Tanfolyamunk helyszíne

Budapest: Dobos Ház

Tanfolyamainkat Budapesten, a IX. kerületben, a Tűzoltó utcai Dobos Ház irodaházban tartjuk: gyalog 3 percre a Klinikáktól, illetve tömegközlekedéssel 5-15 percen belül a Corvin negyedtől, a Deák tértől, a Népligettől illetve a Boráros tértől. Útvonaltervezés.

Tanfolyamunk időpontja

Legközelebbi tanfolyamaink