Szén rajz

Grafit kontra szén

A szén nem grafit

Mosómedve szénnel rajzolva.

A szén ősi eszköz. Úgy készül, hogy egy fémhengert kibélelnek agyaggal, majd megtöltik apróra vágott faágakkal. Addig égetik, amíg szén nem lesz belőle. Fantasztikus érzés érezni, ahogy siklik a papíron. Igaz, hogy maszatolódik munka közben, de fixáló használatával ezt a problémát megoldhatjuk. Igazán szép akkor lesz a rajzunk, ha több rétegben visszük fel a szenet a lapra. Munka közben bedörzsöljük a szenet a papírba, így tudjuk igazán a lehetőségeit kihasználni. Sokat segít munkánk során a radír, annak is több változata.

Te is szeretnéd megtapasztalni, kipróbálni a szénben rejlő lehetőségeket?

Jelentkezz rajztanfolyamunkra!

Tényleg más, mint a grafit, és nagyon tetszik. Sok újdonságot tanultam a tanfolyamon, köszönöm! Olgi

A szén rajztanfolyamról

A tanfolyam két napja alatt megismerkedünk a szénnel, mint a rajzolás egyik lehetséges eszközével. Megtanulunk vele dolgozni, megtapasztaljuk, hogy mennyire más a fogása a ceruzához képest, mennyivel puhább, erőteljesebb nyomot hagy a papíron. Gyakoroljuk a satírozást, árnyalati skálát készítünk. Megtapasztaljuk, hogy mennyire alkalmas arra, hogy kifejezzük vele a fény és árnyék hatását. Ezt a leglátványosabban a különböző testek ábrázolásával tudjuk elérni. Hatásos megvilágítás segítségével igen izgalmas tud lenni ez az egyszerű feladat. Megtanuljuk észrevenni a különböző árnyalatokat.

A tanfolyam két napjának programja: az első nap az ismerkedésé: a fény és árnyék játéka kockán, gömbön, majd egyéb tárgyakon. A második napon látványos képet készítünk a megtanult technika segítségével.

A tanfolyam során használt főbb eszközök: szénrúd, szénceruza, radír, satírozó, ecset és fixáló annak érdekében, hogy ne mázolódjon el a rajzunk.

Szén rajz: modell.

Tanfolyamunk díja

15.000 Ft

Az ár tartalmazza a szükséges eszközök árát, melyeket a tanfolyam után megtarthatsz és hazavihetsz magaddal.

Jelentkezés
Tanfolyamaink díjából

10%
kedvezményt biztosítunk diákok, pedagógusok és nyugdíjasok, valamint

20%
kedvezményt csoportos (3 főtől) jelentkezők részére.
Tanfolyamainkat az alábbi címen tartjuk:

Budapest XIV.
Egressy út 73.


Könnyen megközelíthető, 5 percre az Örs Vezér tértől, ingyenes parkolási lehetőséggel.

Térkép
Legközelebbi tanfolyamok: