Millefiori

Egy ókori technika és a gyurma


A millefiori eredete

A millefiori egy üvegműves technika: üvegfelületen színes minták létrehozása. Jelentése: ezer virág, az olasz mille (ezer) és fiori (virág) szavakból. Az üvegből ezzel a módszerrel készített gyöngyöket mozaik gyöngyöknek nevezték. A módszer lényege, hogy különböző színű rudakat összeforrasztanak, majd az így kapott rudat felszeletelték. Így készítettek belőle dísztárgyakat, ékszereket. Megjelenésük az ókorig nyúlik vissza. Ezt az ásatásokon talált leletek igazolják. Hosszabb szünet után a XIX. században újra alkalmazni kezdték olasz, francia, angol manufaktúrákban.

Mi ugyanezt a módszer használjuk üveg helyett gyurmával. A hőre keményedő gyurma csodálatos anyag: sokkal könnyebb dolgozni vele, mint az üveggel. Kiégetve megtartja a kialakított formát, mintát. Bármit készíthetünk belőle, csak a képzeletünk szab határt. Nemcsak magunknak, de ajándék gyanánt szeretteinknek is készíthetünk mutatós, egyedi ékszereket.


Szeretnél Te is egyedi ékszereket készíteni?

Jelentkezz tanfolyamunkra!

Nagyon jó volt a tanfolyam, örülök, hogy eljöttem, a nyaklánc is és a karkötő is fantasztikus lett. Köszönöm a sok-sok segítséget! Andi

A tanfolyamról

A tanfolyamon először egyszerűbb formák készítésével megtanuljuk a technikát a gyúrástól a mintakészítésig. Már ezzel a tudással is nagyon szép ékszerek készülnek. Megismerkedünk a munkához szükséges eszközökkel, szerszámokkal. Ezután már hozzáláthatunk a bonyolultabb minták alkotásához is.

A felhasználás lehetősége végtelen. Ha egyszer megtanulod ezt a technikát, akkor minden ruhádhoz színben, stílusban illő ékszert tervezhetsz, készíthetsz. Biztos lehetsz benne, hogy soha sem fogsz ugyanolyannal találkozni. Természetesen nem csak ékszereket készíthetünk, például: csipkehatású hímes tojást, mécses tartót, kis figurákat a különböző ünnepekre, eseményekre, karácsonyfára, gombokat,... – ez már csak Rajtad múlik. Ha megjött a kedved, szeretettel várunk tanfolyamunkra.

Afrikai mintás karkötő és fülbevaló.

Információ

Tanfolyamunk díjszabása

Tanfolyamunk díja: 10.900 Ft

Diákok, pedagógusok és nyugdíjasok számára 10%, csoportoknak (min. 3 fő) 20% kedvezményt biztosítunk. Az ár tartalmazza a szükséges eszközök árát.

Tanfolyamunk helyszíne

Várunk a budai oldalon

Tanfolyamainkat Budapesten, a XI. kerületben, a Pannonhalmi úton tartjuk: gyalog 8 percre a Kelenföld vasútállomástól (M4), illetve számos buszmegállótól 2-3 perc sétára, a Budaörsi út közelében, mégis csöndes környezetben.

Tanfolyamunk időpontja

Legközelebbi tanfolyamaink