Szén rajz

Grafit kontra szén

A szén nem grafit

Mosómedve szénnel rajzolva.

A szén ősi eszköz. Úgy készül, hogy egy fémhengert kibélelnek agyaggal, majd megtöltik apróra vágott faágakkal. Addig égetik, amíg szén nem lesz belőle. Fantasztikus érzés érezni, ahogy siklik a papíron. Igaz, hogy maszatolódik munka közben, de fixáló használatával ezt a problémát megoldhatjuk. Igazán szép akkor lesz a rajzunk, ha több rétegben visszük fel a szenet a lapra. Munka közben bedörzsöljük a szenet a papírba, így tudjuk igazán a lehetőségeit kihasználni. Sokat segít munkánk során a radír, annak is több változata.

Te is szeretnéd megtapasztalni, kipróbálni a szénben rejlő lehetőségeket?

Jelentkezz rajztanfolyamunkra!

Tényleg más, mint a grafit, és nagyon tetszik. Sok újdonságot tanultam a tanfolyamon, köszönöm! Olgi

A szén rajztanfolyamról

A tanfolyam két napja alatt megismerkedünk a szénnel, mint a rajzolás egyik lehetséges eszközével. Megtanulunk vele dolgozni, megtapasztaljuk, hogy mennyire más a fogása a ceruzához képest, mennyivel puhább, erőteljesebb nyomot hagy a papíron. Gyakoroljuk a satírozást, árnyalati skálát készítünk. Megtapasztaljuk, hogy mennyire alkalmas arra, hogy kifejezzük vele a fény és árnyék hatását. Ezt a leglátványosabban a különböző testek ábrázolásával tudjuk elérni. Hatásos megvilágítás segítségével igen izgalmas tud lenni ez az egyszerű feladat. Megtanuljuk észrevenni a különböző árnyalatokat.

A tanfolyam két napjának programja: az első nap az ismerkedésé: a fény és árnyék játéka kockán, gömbön, majd egyéb tárgyakon. A második napon látványos képet készítünk a megtanult technika segítségével.

A tanfolyam során használt főbb eszközök: szénrúd, szénceruza, radír, satírozó, ecset és fixáló annak érdekében, hogy ne mázolódjon el a rajzunk.

Szén rajz: modell.

Információ

Tanfolyamunk díjszabása

Tanfolyamunk díja: 17.900 Ft

Diákok, pedagógusok és nyugdíjasok számára 10%, csoportoknak (min. 3 fő) 20% kedvezményt biztosítunk.

Tanfolyamunk helyszíne

Várunk a budai oldalon

Tanfolyamainkat Budapesten, a XI. kerületben, a Pannonhalmi úton tartjuk: gyalog 8 percre a Kelenföld vasútállomástól (M4), illetve számos buszmegállótól 2-3 perc sétára, a Budaörsi út közelében, mégis csöndes környezetben.

Tanfolyamunk időpontja

Legközelebbi tanfolyamaink