Színek világa

Ceruza, pasztell, akvarell, akril

Fedezd fel a színek varázslatos világát!

Tanfolyamainkon megtanítunk látni és létrehozni a színeket, valamint alkotni a színekkel. Mindezt különböző technikákkal: pasztell, akvarell, akril és ceruza.

  • Tengerparti vitorlás festmény
  • Pasztell krétarajz kiscica
  • Akril festmény bohóchal
  • Akvarell festmény templom
  • Akril festmény Toszkán táj

Mindennapi életünk során természetesnek vesszük a színeket, s elképzelni sem tudjuk, milyen is lenne nélkülük. A színek ott vannak mindenütt: öltözködés, lakberendezés, utca, természet. És mindenütt saját jelentéssel bírnak. Ezt máig kutatják tudósaink: például "Miért zöld a műtők színvilága?" vagy "Miért piros a tilos?". Annak idején neves tudósok és művészek keresték a választ: Newton, Arisztotelész, Goethe.

Már a színek meghatározása sem egyértelmű. Létező vizuális jelenség vagy csak az agyunkban jelentkező érzés? A válasz még várat magára, ez azonban nem tart vissza bennünket abban, hogy tovább feszegessük a titok nyitját, hogy megismerjük, ami megismerhető, hogy megtanuljunk bizonyos szabályokat a színekkel kapcsolatban, s hogy megtanuljuk használni a színeket örömünkre, kreativitásunk gazdagítására.

Csodálatos volt, rengeteget tanultam Tőletek. Ezentúl le sem teszem az ecsetet! Köszönöm! Andi
Milyen technikákat sajátíthatsz el?

Melyiket mikor, mire és hogyan használd? Többek között ezt is megtanulhatod színek világa tanfolyamunkon, melyre szeretettel várunk.Színes ceruza

Színes ceruza

Talán a legismertebb és legalapvetőbb eszköz, melyet már kisgyerekkorunkban megismerünk. Szemben a grafit és szénceruzákkal, a színes ceruzák belseje wax vagy olaj alapú, és számos pigmentet és egyéb összetevőt tartalmaz. Természetesen több típusát is megkülönböztetjük a felhasználás szempontjából. Így egyáltalán nem mindegy, alkotásainkhoz melyiket választjuk.

Pasztellkréta

Pasztellkréta

Azt tartják, a pasztell átmenet a ceruzarajz és a festészet között. A pasztellkréta a por állagú pigment tömör formája hagyományos kréta formában. A bennelévő pigment megegyezik többek között az olajfestékekben használttal. Nagyon fontos megkülönböztetni a száraz, az olaj és a vízben oldodó pasztellt. Mindegyiket más-más módon kell használni.Vízfesték

Akvarell festék

Vízfestéknek is hívjuk, habár az akvarell a vízfestésnek csupán egy fajtája. Az akvarell a legáltalánosabb festék, története több ezer évre nyúlik vissza, manapság szinte bárhol kapható, használata igen egyszerű, csupán egy kevés vízzel kell összevegyíteni. Alapanyaga a pigment és a vízben oldódó kötőanyag.

Akril tubus

Akrilfesték

Egy gyorsan száradó festék, összetevője a pigment és az akril gyanta. Vízben oldodó, azonban nagy előnye, hogy szárazon vízálló. A 19. század előtt a művészek saját maguk keverték ki festékeiket, mely sokkal több lehetőséget biztosított számukra a festék tulajdonságainak befolyásolására (szemben például a víz- és az olajfestékkel). Hátránya viszont a saját keverésnek többek között, hogy nagyon gyorsan kiszárad.

  • Kréta naplemente
  • Lány a tengerparton festmény
  • Falusi kert festmény
Ne feledd! Ha elvégzed nálunk a jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamot,
30% kedvezménnyel vehetsz részt színek világa tanfolyamunkon.
Ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Ez nekem is menne?

A válasz egyértelműen: igen. Csupán egy feltétele van annak, hogy részt vegyél "színek világa" tanfolyamunkon: megfelelő rajz alapokkal kell rendelkezned. Ezeket pedig három nap alatt elsajátíthatod jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamunkon. Miért van rá szükség? Mert az ott tanultak alapot adnak ezen a tanfolyam, s mert a színekkel kapcsolatban is meg kell tanulnunk kikapcsolni bal agyféltekénket, hogy ne tudja a régen belénk rögzült színállandosággal befolyásolni alkotásunkat.

Nem is szabad meglepődnünk azon, hogy a színállandóság problémát okoz. Gyerekkorunkban szinte belénk vésik azt a kifestők, az iskolai másolások és a felnőttek utasításai: "Ne a leveleket, az eget színezd kékre!". A tanfolyam során megtanuljuk azt lefesteni illetve lerajzolni, amit valóban látunk.

Információ

Tanfolyamunk díjszabása

Tanfolyamunk díja: 34.900 Ft

Diákok, pedagógusok és nyugdíjasok számára 10%, csoportoknak (min. 3 fő) 20% kedvezményt biztosítunk. Az ár tartalmazza a szükséges eszközök árát, melyeket a tanfolyam után megtarthatsz és hazavihetsz magaddal.

Tanfolyamunk helyszíne

Várunk a budai oldalon

Tanfolyamainkat Budapesten, a XI. kerületben, a Pannonhalmi úton tartjuk: gyalog 8 percre a Kelenföld vasútállomástól (M4), illetve számos buszmegállótól 2-3 perc sétára, a Budaörsi út közelében, mégis csöndes környezetben.

Tanfolyamunk időpontja

Legközelebbi tanfolyamaink

Akvarell festmény nő a tűzben látomás
Akvarell festmény
Akril festmény lány vörösben
Akril festmény
Akril papagáj
Akril festmény


További alkotások galériánkban